Acupunctuur, Tuina

Witlof met mango en pitten

Deze keer een recept voor een lekker, voedzaam en makkelijk ontbijt, salade van witlof met mango en pitten. Makkelijk te maken bedoel ik dan, want het opeten kost wel ff wat tijd door de pitten, die je natuurlijk goed moet kauwen. Maar als je die tijd neemt dan kun je er de hele ochtend tegenaan en heb je tot de lunch tussendoor echt niets meer nodig. Dus als je gewend bent om tussendoor ook te moeten eten dan betekent de investering zelfs tijdwinst 😉
Je kunt deze salade natuurlijk ook als lunch nemen, het blijft een heerlijke combinatie! Neem dan gewoon wat meer dan je bij je ontbijt zou nemen.

Ingrediënten

stronkje witlof
rauwe pompoenpitten
rauwe zonnebloempitten
een halve mango
een eetlepel koudgeperste olie (pompoenpitolie is het lekkerst, maar je kunt ook walnotenolie, lijnzaadolie of een andere goede kwaliteit olie gebruiken)

Bereiding

Doe de pitten in een droge koekenpan en rooster ze (af en toe even schudden) op hoog vuur. Zodra de pompoenpitten beginnen te springen kan het vuur uit. Laat de pitten nog even in de koekenpan staan totdat je ze nodig hebt.
Snij in de tussentijd de witlof in stukjes en de mango in blokjes.
Meng de witlof met mango en olie in een flinke kom. Strooi er de geroosterde pitten overheen en je ontbijt (of lunch) is klaar!

Ga er lekker mee zitten en eet op je gemak op. Je zult ervan versteld staan hoe goed het vult!