Acupunctuur, Tuina, Orthomoleculaire therapie, Metabolic Balance®, Eet je gezond

Winterse koolsalade met kippendij

In de winter een salade is meestal niet waar we het eerst aan denken. Met zoveel heerlijke koolsoorten is het wel een keer het proberen waard om er een mooie koolsalade van te maken. Voor mensen met een traag werkende schildklier niet zo’n goed idee (die moeten niet te vaak kool eten en als ze het eten moet de kool eerst gekookt worden!). Maar als je daar geen last van hebt is deze salade een feestje op je bord!

Ingrediënten

Voor 2 personen:
2 witte kool bladeren (samen ongeveer 100 g)
een stuk rode kool (ongeveer 200 g)
een paar savooiekool bladeren (ongeveer 100 g)
1/2 rood pepertje
1/2 mango
1/2 papaja
verse koriander
verse munt
kippendijfilet
50 cc limoensap
1 eetlepel geroosterde sesamolie
2 eetlepels extra vierge olijfolie
scheutje sojasaus
1/2 theelepel gemalen citroengras

Bereiding

Was de witte kool bladeren goed en droog ze af.
Snipper de rode kool en savooiekool fijn, snijd het pepertje in ringetjes en snijd de mango en papaya in blokjes of reepjes.
Hak de koriander en muntblaadjes grof.
Snijd de kippendij in reepjes en bak gaar.
Maak een dressing van limoensap, sesamolie, olijfolie, sojasaus en gemalen citroengras.

Meng de fijngesneden kool, peper, mango, papaja, koriander en munt in een kom en giet de dressing eroverheen. Roer de dressing goed door de salade. Schep als laatste de kippendijreepjes door de salade en rangschik deze vervolgens in de witte kool bladeren.

Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bord, maar het smaakt ook heerlijk! Eet smakelijk.