Acupunctuur, Tuina

Werkwijze

romanesco laag
Naar gezonde voeding en een energieke leefwijze

Alvorens je met Metabolic Balance® aan de slag gaat wil je natuurlijk weten waar je aan begint en wat je te wachten staat. In een persoonlijk gesprek informeer ik je uitgebreid over de werkwijze van Metabolic Balance® en de ondersteuning die je daarbij van mij kan verwachten. Als je interesse hebt en besluit om met Metabolic Balance® te starten, bespreken we vervolgens je persoonlijke doelen en je medische geschiedenis. Tevens wordt aan de hand van een uitgebreid bloedonderzoek je bloedbeeld bepaald dat mede bepalend is voor jouw persoonlijke voedingsplan.

Op basis van deze gegevens wordt vervolgens binnen twee weken je persoonlijke Metabolic Balance® voedingsplan opgesteld. Daarna kan het “echte werk” beginnen.

1. Voorbereidingsfase

De voorbereidingsfase duurt twee dagen en heeft tot doel om je lichaam te reinigen en een basis te leggen waaruit je het voedingsplan succesvol kunt gaan volgen. Met lichte maaltijden kan je lichaam zich op de gewijzigde voedingssituatie voorbereiden. Je lichaam wordt in deze twee dagen van oude voedingslasten bevrijd. Dat voorkomt honger aan het begin van het stofwisselingsprogramma.

2. Strenge fase

Na de twee voorbereidingsdagen begint de strenge fase waarin de stofwisseling moet worden aangepast. Je persoonlijke voedingsplan geeft duidelijk aan uit welke voedingsmiddelen jouw dagelijks dieet dient te bestaan. Dat leidt tot gevarieerde maaltijden.

De eerste 14 dagen eet je zonder toegevoegde olie of vetten. Daarnaast gebruik je desgewenst een vitaminepreparaat. Naast het nauwgezet volgen van je persoonlijk voedingsplan is het belangrijk om in deze fase voldoende water te drinken. Door de aanpassing van jouw voedingspatroon verdwijnen de gifstoffen uit je vetweefsel en die moeten zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden. Het is belangrijk dat je je precies aan je persoonlijk voedingsplan houdt en alleen eet wat op je lijst staat.

In zeer korte tijd zal je ook gewend raken aan de vijf uur pauze die je tussen de maaltijden moet houden. Binnen deze twee weken zal je de eerste resultaten van je inspanningen al merken. Je zal vlot afvallen door dit persoonlijke voedingsprogramma. Bereid je ook alvast voor op de eerste complimenten! Deze strenge fase moet een aantal weken volgehouden worden om je lichaam de kans te geven om zich op de verandering in te stellen

Hoe langer je in deze fase blijft, des te beter het is voor je stofwisseling!

Vanaf dag 15 van de strenge fase ga je minimaal drie eetlepels olie per dag gebruiken tijdens de (bereiding van de) maaltijden. Het voedingsplan is uitgebalanceerd, afwisselend en op jouw persoonlijke behoeften afgestemd. Het individuele stofwisselingsprogramma van Metabolic Balance® gebruikt voeding als medicijn, helpt je afvallen en op een gezond gewicht te blijven. Ik adviseer om de strenge fase met olie minstens zes tot acht weken vol te houden.

Als je jouw persoonlijke doelstellingen hebt bereikt kan de overstap naar de minder strenge fase worden gemaakt. Overigens liever te laat dan te vroeg. Je wilt immers gezond worden en niet alleen afvallen. Afvallen is maar één aspect van het programma, het kan nog veel meer!

3. Minder strenge fase

Je voedingsplan wordt uitgebreid met verschillende voedingsmiddelen en ook je porties worden wat vergroot. Ook doet de zogenaamde sjoemelmaaltijd zijn intrede en kun je zelf vaststellen hoe succesvol je bent geweest in de verandering van je persoonlijk voedingspatroon. Hou je lichaam goed in de gaten en wees alert op tekenen van terugval!

Het is belangrijk dat je je verbeterde stofwisseling de kans geeft om zich te vestigen. Daardoor wordt het in de toekomst makkelijker om een goed gewicht en mooie bloedwaardes te behouden. Je moet het sjoemelen niet overdrijven en nog steeds volgens de regels van het plan eten. Je blijft in deze fase tot je je persoonlijke streefgewicht en doelstellingen hebt bereikt.

4. Fase van gewichtsbehoud

Je hebt het gehaald! Alle voedingsmiddelen zijn weer geoorloofd. Geniet van een feestje en uitnodigingen zonder het gevreesde jojo-effect. Volg de makkelijke en alledaagse regels van het Metabolic Balance® Voedingsprogramma en blijvend succes zonder honger is gegarandeerd.

Maar let op: als je in oude valkuilen trapt, de regels niet meer volgt en de signalen van je lichaam negeert zal je langzaam maar zeker weer in oude gewoontes vervallen. En dat is zonde want hoewel je stofwisseling weer op orde is en in balans was kan het met consequent negeren van de simpele regels toch weer verkeerd gaan.

Opmerking

Het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma mag nooit het bezoek aan uw arts vervangen en moet niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.