Acupunctuur, Tuina

Metabolic Balance®

mandarijnen laag
Geen diëten, pillen of shakes, maar gewoon natuurlijke voeding

Metabolic Balance® is een voedingsprogramma dat tot doel heeft je stofwisseling te verbeteren en je op een gezond gewicht te brengen. Dit betekent afvallen als je aan overgewicht lijdt, en aankomen als je onder je ideale gewicht zit.

Bijna 50% van alle Nederlanders heeft last van overgewicht. Dat wordt vaak veroorzaakt doordat de voeding niet goed is. Om af te vallen volgen veel mensen crashdiëten, geholpen door afslankpillen of shakes. Meestal raak je daarmee alleen maar verder van huis. Denk daarbij aan het veel voorkomende jojo effect.  Na een periode van gewichtsverlies vliegen de kilo’s er – als je weer ‘gewoon’ gaat eten – snel weer aan. Metabolic Balance® helpt je daarentegen duurzaam af te vallen door het ontwikkelen van een stabiele hormooonbalans.

Met Metabolic Balance® doe je dat anders

De basis van Metabolic Balance® ligt in het eten van gezonde voeding. Er wordt een op jouw persoonlijke situatie afgestemd voedingsplan gemaakt. Daarbij is het de bedoeling dat er een evenwicht wordt gevonden tussen de voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft en de voedingsmiddelen die deze stoffen kunnen leveren. Op die manier ontstaat er een evenwichtige stofwisseling, oftewel Metabolic Balance®. Zo helpt Metabolic Balance® je niet alleen afvallen maar ook om op een gezond gewicht te blijven.

Het selecteren van de voedingsmiddelen gebeurt niet op basis van calorieën. Het belangrijkste criterium is dat wat je eet bij moet dragen aan een gezonde stofwisseling. Door dit op een verantwoorde manier te doen zorgen we er ook voor dat de insulinespiegel (insuline zorgt er onder andere voor dat suikers uit je bloed in je cellen komen) op een zo gelijkmatig mogelijk niveau blijft. Een gelijkmatige hoeveelheid insuline in het bloed zorgt ervoor dat je geen honger krijgt, waardoor het nauwelijks moeite kost om het Metabolic Balance® voedingsplan te blijven volgen.

Verkeerde voeding oorzaak van allerlei klachten

Veel mensen realiseren zich niet dat allerlei klachten voortkomen uit slechte voeding. Hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk liggen nog wel voor de hand, maar wist je dat veel allergieën, vermoeidheid, over- en ondergewicht, migraine en huidproblemen meestal ook hun oorzaak vinden in verkeerde voeding? Het is van groot belang dat wat je eet bijdraagt aan een goede stofwisseling en een gezonde hormoonhuishouding. Metabolic Balance® helpt je deze stofwisselingsziektes te voorkomen, helpt je afvallen en geeft je nieuwe energie en vitaliteit. Het leert je wat puur eten is en wat juist niet.

Waarom werkt Metabolic Balance®

Metabolic Balance® werkt omdat het uitgaat van wat jij nodig hebt aan voedingsstoffen om goed te functioneren. Dus geen algemeen dieet maar een op maat gemaakt programma met alles dat jij persoonlijk nodig hebt. Tijdens het programma word je 1-op-1 begeleid om ervoor te zorgen dat je jouw persoonlijke doelen kunt halen. Je wordt een gezonde wijze van eten aangeleerd en daarna ‘Eet je gezond’.

Velen gingen je voor!

Metabolic Balance® is ontwikkeld door een team van Duitse internisten en voedingsdeskundigen. Inmiddels hebben wereldwijd al meer dan een half miljoen mensen dit persoonlijke voedingsprogramma gevolgd. Meer dan 500.000 mensen kiezen via Metabolic Balance® voor een gezonde manier van eten. Op zich betekent dit nog niet dat het ook voor jou zal werken. Maar als je het internet afspeurt naar negatieve reacties zal je merken dat je die niet zult vinden. Sterker nog, deelnemers aan Metabolic Balance® zijn – vrijwel zonder uitzondering – enthousiast over de manier waarop ze door het persoonlijke voedingsplan aan een gezonde en vitale manier van leven zijn geholpen.

Maak een afspraak

Hoe het programma precies in zijn werk gaat kun je verder op deze site vinden. Daarnaast houd ik met enige regelmaat voorlichtingsbijeenkomsten in Den Bosch en omstreken. Ik licht het ook graag toe door middel van een persoonlijk gesprek in mijn praktijk aan de Vughterstraat 222 in Den Bosch. Bel me voor een afspraak of vul het contactformulier in.