Acupunctuur, Tuina

Veranderingen

De afgelopen maanden heb ik met mijn praktijk een nieuwe stap gezet, ik ben voor de volle 100% terug bij mijn eerste liefde, de Traditionele Chinese Geneeswijzen. In stapjes heb ik afscheid heb genomen van het Metabolic Balance voedingsprogramma.

Vanaf 2011 heb ik veel mensen mogen begeleiden bij het overstappen naar een gezond voedingspatroon en het behalen van hun doelen. Of dat nu een gezond gewicht was of meer vitaliteit en energie. Dat heb ik met veel passie en plezier gedaan. Toch heb ik gemerkt dat het begeleiden van mensen een aparte tak van sport is.
Het gaat ook over de kunst om de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat bij mensen zelf te laten. En dat blijkt voor mij moeilijk. Ik voel me teveel verantwoordelijk voor het al dan niet slagen en dat gaf me erg veel stress. Ik heb veel passie voor gezonde voeding, dat blijft onveranderd, maar het begeleiden van mensen op dat gebied is een ander verhaal. Daarom heb ik begin dit jaar besloten om geen nieuwe klanten meer aan te nemen voor Metabolic Balance. Aangezien ik wel 100% achter het principe en de werking van het Metabolic Balance Voedingsprogramma sta ben ik blij dat ik een waardige opvolger heb gevonden in Sabine Flake. Toen ik zelf met Metabolic Balance aan de gang ging was zij mijn begeleidster, dus ik draag met veel plezier en vertrouwen ‘mijn’ mensen aan haar over. Sabine zal enkele dagen in de maand in mijn praktijk aan de Vughterstraat 222 aan de slag gaan.

Deze stap betekent dus dat Acupunctuur en Tuina in mijn praktijk vanaf nu weer mijn onverdeelde aandacht krijgen. Omdat ik bijna 10 jaar geleden ook ben begonnen met alleen Acupunctuur en Tuina zou je het als een stap terug kunnen zien, maar zo voelt het voor mij niet. Ik voel dat ik mij, door alle ervaring van de jaren waarin ik mijn praktijk heb, steeds verder ontplooi en ontwikkel. Terug naar de basis, zo zou je het kunnen zien, en dat voelt als een stap vooruit! Ik merk in ieder geval dat ik weer met heel veel plezier aan het werk ben en dat voelt goed.

Ook nu ik zelf geen mensen meer begeleid blijft mijn verzameling gezonde recepten beschikbaar. En als ik nieuwe makkelijke en gezonde recepten tegenkom dan zal ik ze op mijn website toevoegen.
Daarnaast blijf ik maandelijks de seizoensgroente voor je op een rijtje zetten. Want door groenten uit het seizoen te eten krijg je die voedingsstoffen binnen die je juist in dat seizoen nodig hebt.
Mijn persoonlijke passie voor voeding blijf ik dus nog wel met jullie delen!