Acupunctuur, Tuina

Sperziebonen salade met mozzarella

Wie kent er geen sperziebonen? Deze groente hoort echt in de traditionele Hollandse keuken. Maar ook in andere keukens wordt de sperzieboon met plezier gebruikt. Je kunt de sperziebonen natuurlijk koken en dan als warme groente met een stukje vlees en aardappeltjes eten, zoals we dat uit onze traditionele keuken gewend zijn. Maar je kunt de beetgaar gekookte boontjes ook als basis voor een salade gebruiken. Met mozzarella, tomaat en basilicum krijgen ze zo een Italiaanse twist.

Ingrediënten voor 2 personen

250 g sperziebonen
1 grote trostomaat of 8 cherrytomaatjes
sla, liefst verschillende soorten door elkaar
verse basilicum
200 g (buffel)mozzarella
extra vergine olijfolie

Bereiding

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in ongeveer 8 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
Was de sla en scheur of snijd in stukjes.
Snijd de tomaat in blokjes of halveer de cherrytomaatjes.
Hak een flinke hand vol verse basilicum grof.
Snijd de mozzarella (de buffel variant heeft een vollere smaak!) in blokjes.

Rangschik de sla, boontjes, tomaat en mozzarella op een diep bord.
Strooi de basilicum er overheen en giet er een goede eetlepel olijfolie per portie overheen.

Lekker met vers afgebakken brood met roomboter!