Acupunctuur, Tuina

Seizoen

Nu de groenten van de maand april. Een tussenmaand met weinig vers-van-het-land groente. De kolen en knollen uit de winter hebben we achter ons gelaten en de bladgroente van de zomer komt maar langzaam op gang.
Een van de eerste bladgroentes die we weer vers van het land krijgen is andijvie. Lekkere licht bittere bladeren die je zowel rauw als warm (gekookt, gestoomd of roergebakken) kunt eten. Ik gebruik hem zelf vaak rauw in een stamppotje of meegebakken in de mungbonencurry.

Door groenten uit het seizoen te eten krijg je die voedingsstoffen binnen die je in een bepaald seizoen nodig hebt.
Bij de supermarkt kun je niet al deze groenten krijgen. De supermarkt biedt bijna het hele jaar door hetzelfde assortiment aan. Je kunt kijken of er bij jou in de buurt een biologische markt is of een (biologische) boerderij met boerderijwinkel. Daar kun je juist deze seizoensgroentes goed krijgen. En als je niet weet wat je met bijvoorbeeld een pastinaak moet doen vinden ze het meestal nog leuk om je dat uitgebreid te vertellen!
En het leuke van seizoensgroentes is dat ze over het algemeen nog goedkoop zijn ook! Als dat geen win-win situatie is dan weet ik het niet meer…

Groenten van de maand april

AndijvieKropslaRadijsUien
BloemkoolPreiRode bietWaterkers
BroccoliRaapRoodlofWitlof
ChampignonsRaapstelenSelderijZomerpostelein
KoolrabiRabarberSpinazie