Acupunctuur, Tuina

Salade met koolrabi en tonijn

Koolrabi is een frisse groente die je zowel rauw kunt eten als gekookt. Rauw smaakt hij een beetje naar radijs, maar minder scherp, eerder iets zoetig. Hij is dan ook lekker knapperig. Gekookt gaat hij meer richting de steeltjes van de bloemkool qua smaak en textuur. En natuurlijk leent de koolrabi zich ook om er een lekkere soep van te maken. Met een rood pepertje wordt het een lekkere pittige soep.
Koolrabi zit vol met voedingsvezels en levert daarnaast ook veel calcium, magnesium, kalium en vitamine C. Een goed idee om eens op het menu te zetten dus!
In dit recept heb ik de koolrabi rauw verwerkt in een salade met tonijn uit blik. Misschien voor de herfst een beetje koud, maar als lunchgerecht of op een lekkere na-zomerdag een mooi fris gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

1 koolrabi (schoongemaakt moet je ongeveer 200 g overhouden)
100 g ijsbergsla
1 sjalotje
1 bosui (of lente-ui)
2 blikjes tonijn in water
extra vergine olijfolie
balsamico azijn

Bereiding

Schil de koolrabi en rasp hem grof.
Was de ijsbergsla en snijd fijn.
Snipper het sjalotje en snijd de bosui in ringetjes.
Laat de tonijn uitlekken.
Rangschik de ijsbergsla, sjalot, bosui en geraspte koolrabi op 2 borden. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Verdeel de tonijn over de salade.

Eet smakelijk!!