Acupunctuur, Tuina

Roergebakken groente met gehakt

Super simpel, volop variatie mogelijk, en elke keer weer heerlijk! Een spontaan ontstaan recept, wat nu vaker op het menu staat omdat het gewoon zo makkelijk en lekker is.

Ingrediënten

1 ui of sjalotje
(kastanje)champignons
verse (wilde) spinazie
gehakt (mager rundergehakt, kippengehakt of lamsgehakt)
peper en zout

Bereiding

Snipper de ui of sjalot, snijd de champignons in plakjes of halve plakjes, afhankelijk van de grootte. Was de spinazie en hak hem in grove stukken.
Zet een pan op het vuur en roerbak de ui of sjalot met de champignons in wat olie. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
Voeg als laatste de spinazie toe en laat die slinken.

Heerlijk zo of met wat volkorenrijst of volkoren pasta.
Je kunt nog allerlei andere groentes toevoegen of vervangen, maar ik vind zelf de spinazie hier wel echt een toegevoegde waarde hebben!
Door de groente van het seizoen te kiezen heb je iedere keer weer een ander, lekker, makkelijk en gezond gerecht op tafel!