Acupunctuur, Tuina

Pompoensoep met garnalen

Mijn favoriete soep: pompoensoep! Hier heb ik er lekker garnalen doorheen gedaan, maar ook zonder iets extra’s erin heerlijk. Maak een grote pan vol en vries in porties in. Op die manier heb je een heerlijk soepje bij je lunch bij voorbeeld. Neem wel een goed scherp mes om de pompoen in stukken te snijden, maar als dat eenmaal is gebeurd een super simpele, overheerlijke soep!

Ingrediënten

voor de soep

1 ui
3 eetlepels roomboter
1 hokkaido pompoen (oranje)
2 eetlepels kerrie
1 theelepels tijm (vers of gedroogd)
groentebouillon
zout
tamari

voor de garnalen

grote garnalen
teentje knoflook
olie om in te bakken

Bereiding

Schil en snipper de ui.
Verhit de roomboter en fruit hierin zachtjes de ui.
Schrob de pompoen met een groente borstel schoon, de schil wordt gebruikt (deze bevat veel goede mineralen).
Hak de pompoen in twee en verwijder de zaden, snijd de pompoen in grove stukken en bak deze met de ui mee.
Voeg kerrie en tijm toe en laat deze ook even meebakken.
Voeg zoveel groentebouillon toe totdat de pompoenstukken net onder staan.
Kook dit met de deksel op de pan gaar in 10-15 min.
Voeg naar smaak zout en tamari toe.
Pureer met een staafmixer de soep en bepaal zelf de dikte door meer of minder water toe te voegen.

Bak de garnalen met het fijngehakte teentje knoflook in de olie en doe ze door de soep.

Eet smakelijk!