Acupunctuur, Tuina

Pompoen met appel/peer en mandelade

Een heerlijk ontbijtrecept met pompoen, appel en/of peer en een mix van amandelen en zonnebloempitten (mandelade). Lekker warm en verwarmend en met mooie kleuren. Ideaal voor de herfst en winter. En nog lekker snel klaar ook.

Door de combinatie van amandelen en zonnebloempitten vormt de mandelade een hoogwaardige eiwitsoort. En zo heb je in dit recept dus een combinatie van groente en eiwit, de basis voor elke uitgebalanceerde maaltijd, aangevuld met fruit. Kortom een goed begin van de dag, zo kun je de hele ochtend makkelijk doorkomen!

Ingrediënten

Oranje pompoen
Appel en/of peer
Mandelade (amandelen en zonnebloempitten)
Kokosolie
Kaneel
Gemalen koriander

Bereiding

Zet de amandelen en zonnebloempitten de avond van tevoren in de week.

Schrob de pompoen goed schoon, je kunt de schil namelijk gewoon eten. Daar zitten veel vitamines en mineralen in die we goed kunnen gebruiken. Snijd je pompoenportie in mooie kleine blokjes.

Snijd de appel en/of peer in blokjes. Op de foto had ik een klein appeltje en een klein peertje gecombineerd, maar je kunt ook kiezen voor alleen appel of alleen peer.

Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes een minuut of 5. Voeg dan de appel/peer toe en bak nog een paar minuten door. Breng op smaak met een flinke snuif kaneel en koriander.

Giet de mandelade af en spoel nog even af.

Doe het pompoenmengsel in een kom en schep de mandelade erdoorheen.

Eet smakelijk!

Variatietip: je kunt de mandelade ook vervangen door een combinatie van pompoenpitten met zonnebloempitten. Deze kun je ook een nacht in de week zetten of je kunt ze droog roosteren tot de pompoenpitten beginnen te ‘poppen’.