Acupunctuur, Tuina

Linzen pompoencurry

Een wat ‘alternatief’ recept met linzen en pompoen in de hoofdrol, maar zeer smakelijk. Geïnspireerd op een recept van vegadutchie. Heerlijk verwarmend en door de zuurkool ook een fris-zuur smaakje erdoorheen. Als je wat meer vocht toevoegt wordt het een lekkere volle soep, bij minder vocht een vaste curry. Mijn thuisfront, beslist geen fan van de alternatieve keuken, eet het met smaak! Probeer het een keer en laat je verrassen.

Ingrediënten voor 2 personen

1 el kokosolie
1 rode ui
1 teen knoflook
2 el milde kerriepoeder
2 cm verse gember
2 cm verse kurkuma (eventueel vervangen door 1 el kurkumapoeder)
1 kleine of 1/2 middelgrote pompoen
200 g linzen
400 ml kokosroom of melk
500 ml groentebouillon
3 trostomaten
2 el tamari
zuurkool
eventueel verse koriander als garnering

Bereiding

Als je een oranje (hokkaido) pompoen gebruikt kun je de schil gewoon gebruiken, deze zit vol met mineralen. Schrob de pompoen voor gebruik wel even goed schoon!

Zet de linzen minimaal 1 uur in water in de week.

Snipper de rode ui fijn, schil de knoflook en pers deze of snijd hem fijn. Hak de gemberwortel en kurkuma fijn. Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd hem in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, gember en verse kurkuma zo’n 5 minuten op laag vuur. Voeg de kerriepoeder (en als je geen verse kurkuma gebruikt de kurkumapoeder) toe en bak een minuutje mee. Voeg nu de pompoen, linzen, kokosroom, bouillon, tomaten en tamari toe, breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan. De linzen en pompoen moeten helemaal onder water staan, voeg anders nog wat kokosroom of bouillon toe. Proef of de pompoen en linzen gaar zijn.

Serveer met een schepje zuurkool en eventueel fijngehakte koriander.

Eet smakelijk!