Acupunctuur, Tuina

Komkommer watermeloen salade

Een licht en fris gerecht met komkommer en watermeloen als hoofdingrediënten. Ideaal voor een warme zomerse dag. Je kunt er nog iets bijnemen, zoals een vers afgebakken broodje met wat roomboter of een lekkere snee roggebrood, maar dat hoeft niet.

Zowel de komkommer als de watermeloen zit vol met water, komkommer bestaat maar liefst voor 95% uit water en watermeloen voor 89%. Maar er zit ook veel silicium in komkommer en dat houdt het bindweefsel in goede conditie (o.a. in de gewrichten) en er zitten veel vitamines en mineralen in. Dus redenen genoeg om regelmatig komkommer op het menu te zetten. Ook in watermeloen zitten naast water veel vitamines, mineralen en andere actieve plantenstoffen die we goed kunnen gebruiken.

In deze salade zijn de komkommer en watermeloen gecombineerd met olijven, (schapen)feta en verse munt. Heel snel klaar en een mooie combinatie van fris, zoet en hartig.

Ingrediënten

komkommer
watermeloen
feta (liefst van schapenmelk)
groene olijven
verse muntblaadjes

Bereiding

Was of schil de komkommer (de schil is prima te eten, als je een onbespoten biologische komkommer gebruikt). Snijd hem in de lengte door en snijd de helften nog een keer in de lengte doormidden. Snijdt de kwarten vervolgens in plakjes. Iedere andere manier van snijden kan natuurlijk ook, maar dit formaat ziet er wel mooi uit!

Schil de watermeloen en snijd in kleine blokjes. Verwijder eventuele pitjes.

Snijd de feta in kleine blokjes.

Halveer de ontpitte olijven.

Hak de muntblaadjes grof.

Meng alles door elkaar, garneer eventueel nog met een paar hele muntblaadjes en geniet ervan!