Acupunctuur, Tuina

Ervaringen

Ervaringen met Acupunctuur en Tuina

Carla

Sinds enkele jaren kom ik met regelmaat bij Ingrid voor o.a. mijn hooikoorts. Het blijft voor mij een ongrijpbaar proces maar ik heb er zeker baat bij. Ingrid is professioneel, heeft goede kennis van zaken en is ook een erg fijn persoon. Ze heeft oprechte aandacht en is daadwerkelijk geïnteresseerd hoe het gaat. Ze vraagt door en grijpt daarbij ook terug op eerdere sessies. Ook zorgt ze ervoor dat het een ware ontspanning is. Ze neemt ruim de tijd, dekt je toe en met een rustige sfeer voelt het zelfs als een verwenmoment.

Vrouw, 47 jaar

Ik ben bij Ingrid terecht gekomen in verband met overgangsklachten zoals opvliegers, slecht slapen en stemmingswisselingen. De acupunctuurbehandelingen slaan goed aan. Na paar afspraken waren de klachten weg. Ik kom er nog af en toe, om een soort onderhoud te plegen en daarmee blijven de klachten goed onder controle. Ingrid is een prettige, relaxte vrouw. Betrokken en met humor. En gelukkig niet zweverig.

Ik ben Marianne en 58 jaar

Al 8 jaar kom ik bij Ingrid nadat ik mijn enkel op 2 plaatsen gebroken had, en na jaren nog steeds heel veel pijn had en moeilijk kon lopen of staan.
De reguliere artsen konden mij niet van de pijn afhelpen, alleen met morfine tabletten ging het redelijk om de dag door te komen.
Door mijn fysiotherapeut ben ik bij Ingrid in de praktijk gekomen. Zij heeft altijd een luisterend oor en neemt je klachten serieus. Samen bespreken we wat de beste behandeling voor mij is op dat moment en dat voelt altijd goed.
Na wat behandelingen ging het steeds beter met de pijn en inmiddels ben ik gelukkig al jaren van de morfine tabletten af.
Nog steeds ga ik naar Ingrid toe zij zorgt dat de pijn te dragen is, en mocht het door omstandigheden verergeren dan kan ik altijd bij haar terecht voor extra behandelingen.
Ik ben blij dat ik in haar praktijk ben beland, ze is voor mij een betrouwbare en goede acupuncturist .
Bedankt Ingrid.

Vrouw, 33 jaar

Mijn ervaring bij Ingrid voor acupunctuur is positief. Het is een fijne vrouw, die goed luistert en goede kennis heeft van het lichaam gericht op acupunctuur. Haar praktijk is rustgevend qua ruimte en een prettige sfeer. Ik ben bij Ingrid gestart vanwege vruchtbaarheidsproblematiek. Het voelt fijn om naast de reguliere weg, je lichaam extra natuurlijk te ondersteunen. Nu krijg ik IVF, ook hiervoor heeft Ingrid een precies programma om te ondersteunen. Ze is flexibel in tijden en dagen, ze past zich aan aan het programma van het ziekenhuis. Kortom ben ik tevreden met de acupunctuur die ze biedt.

Vrouw, 34 weken zwanger met baby in stuitlig

Ha Ingrid, even een update over de moxa. Vrijdag liggingsecho gehad, toen lag ons ukkie nog in stuit. Net nogmaals een laatste check bij verloskundige om versie voor morgen te plannen, maaaaar.. ze denken dat ze gedraaid is en nu goed ligt👏🏻👏🏻 Twee verloskundigen hebben er gevoeld. Morgenochtend voor de zekerheid nog even een echo 😊 Moxa doet wonderen😋 Vriendelijke groeten
En de volgende ochtend kwam het volgende bericht: Ons moppie ligt definitief goed👏🏻👏🏻 Nu indalen maar😊👍🏻 Dankjewel nogmaals.
(ontvangen via WhatsApp)

En nog een vrouw, 34 weken zwanger met baby in stuitlig

Beste mevrouw Van Beekveld, precies 11 dagen geleden zijn we op een vrijdag bij u de moxa therapie gestart. We zouden het resultaat nog even laten weten. Het kind heeft heel veel en heel heftig bewogen in de afgelopen weken. En het resultaat mag er dan ook zijn: het kind ligt helemaal goed en niet meer in de stuit. Bedankt! Groeten (ontvangen via WhatsApp)

Angelie (57)

Na een tijd te hebben rondgelopen met diverse klachten, werd ik op de praktijk van Ingrid van Beekveld gewezen door mijn beste vriendin. De klachten varieerden van vermoeidheid, weinig energie, humeurigheid tot fysieke klachten in mijn gewrichten, m.n. de knieën. De huisarts kon niet veel voor mij betekenen en de orthopeed verwees me door naar de fysiotherapeut. Lange tijd heb ik geprobeerd me erbij neer te leggen, maar telkens werd ik er toch opstandig van: te vaak werd ik al moe wakker en had ik de grootste moeite om uit mijn bed te komen. Na mijn werk plofte ik letterlijk op de bank, waar ik dan weer met de grootste moeite uit opstond vanwege mijn knieën. Al met al niet om vrolijk van te worden. Een beetje uit wanhoop besloot ik toch maar eens te kijken of acupunctuur me wat soelaas zou kunnen bieden. Ik maakte een afspraak bij Ingrid en ging open-minded, maar toch met een beetje scepsis naar de eerste sessie.  Al na een enkele behandeling voelde ik me prettig uitgerust bij het opstaan om na verdere behandeling ook letterlijk de dekens open te gooien en uit bed te springen. Ik kon het niet geloven! Dat is wat ik ook tegen Ingrid zei: “Ik geloof het pas als we een aantal weken verder zijn!”. En nu zijn we een paar weken verder en het gaat nog steeds heel goed!
Ik heb de sessies als erg prettig ervaren; Ingrid luistert goed naar je en legt precies uit wat ze gaat doen. Tijdens de behandeling vraagt ze geregeld naar hoe je je voelt en hoe je een en ander ervaart. Op verschillende momenten heb ik tintelingen ervaren, waarna Ingrid de meridianen aanwees die daarmee in verband stonden; erg verhelderend.
Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen. Wat ik jammer vind is, dat ik dat niet véél eerder heb gedaan!

Ervaringen Metabolic Balance® – Eet je gezond

Bram (20)

In februari begon ik aan het Metabolic Balance dieet. Wat voor mij fijn voelde, was dat dit geen echt dieet is waarbij je een aantal weken kilo’s afvalt en daarna weer langzaam aan terug terug kruipt naar je start gewicht. Dat soort diëten passen niet bij mij en dat zou ook nooit een succes worden. Een dieet waarbij je ‘normaal’ eet, met natuurlijke producten en geen extra’s als shakes, repen e.d. en op die manier kilo’s afvalt. Mijn voordeel was dat ik genoeg sportte en daarnaast een goede drive heb om iets aan te pakken. Binnen 2 maanden was ik al bijna 15 kilo afgevallen en voelde ik me beter dan ooit tevoren. De hele dag energie, weinig stemmingswisselingen en alle positieve reacties van de omgeving zijn de basis voor een veel leuker en vooral gezonder leven. Ingrid heeft mij geholpen door haar expertise, maar daarnaast gaf ze mij ook alle vrijheid om zelf te experimenteren. Je moet het uiteindelijk zelf waarmaken, en dat kan alleen als je zelf de juiste beslissingen maakt. Dit heeft me heel erg geholpen met zelf koken en kijken naar de producten die je koopt, daarmee leer je hoe je je lichaam het beste in balans kan brengen en houden. Inmiddels zijn we 7 maanden verder en ben ik vandaag 29 september 2017 voor het laatst naar Ingrid gegaan. Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, hiervan 15 kilo puur vet. Ik had dit op het begin niet verwacht en ben enorm trots met mijn resultaat. Iedereen in mijn omgeving die me heeft gesteund en zo positief is geweest hebben mijn geholpen dit resultaat te halen.

In het speciaal wil ik Ingrid bedanken voor haar goede adviezen en de begeleiding tijdens het hele proces. Zonder haar zou ik dit niet zijn begonnen en was ik nu waarschijnlijk nog steeds onzeker over mijn lichaam. Ik kan iedereen, die het gevoel heeft dat ze iets aan hun lichaam moeten doen, aanraden om naar Ingrid te gaan. Als je eerste stap zet ben je voor de rest van je leven een gelukkiger mens. Dat beloof ik.

Bram van der Putten

Dame (60)

Ha Ingrid, het is nu een jaar geleden dat ik ben begonnen met het anders eten!! Ik wil je laten weten dat het mij prima bevalt en dat ik nog steeds op gewicht ben. Af en toe een kilo erbij… dan weer terug naar basis. Het werkt prima. Nogmaals dank voor je begeleiding.?? Groeten
(ontvangen bericht per WhatsApp)

Lieke (50)

Het begon met gewrichtsklachten, een opgeblazen en vol gevoel na elke maaltijd, moe en niet lekker in mijn vel zitten…..
Er blijken verhoogde reumafactoren in mijn bloed te zitten. Aangezien in  mijn nabije omgeving mensen zijn die reuma hebben en zij aangeven dat reuma en voeding ‘nauw’ samen gaan, ben ik op zoek gegaan naar een methode die bij mij past. En zo kwam ik bij Ingrid uit.
Het verhaal achter Metabolic Balance sprak mij enorm aan. Ik heb wel enige tijd nodig gehad om de definitieve stap te zetten (om alle ‘ja, maar….’ gedachten te kunnen pareren). Toen ik eenmaal zover was (i.p.v. ‘ik ga het proberen’ naar ‘ik ga het doen’), ben ik er vol voor gegaan.
Uit de bloedtest bleek ook nog dat mijn schildklierwaarden te hoog waren. Dit kon ik met medicatie te lijf gaan of afwachten wat de andere manier van voeding gebruiken op zou leveren. Ik heb voor dat laatste gekozen en met resultaat! Na ruim een half jaar heb ik de schildklierwaarden opnieuw laten bepalen en deze vielen nu binnen de norm! Weliswaar nog aan de hoge kant, maar wat voeding kan doen!!!
Ik ben nu een jaar verder en inmiddels 12 kilo lichter (fijne bijkomstigheid) en ik pas dagelijks nog de regels van MB toe. Het kost mij geen moeite (zelfs niet binnen het gezin) en of ik nou brood klaar maak of een lekkere salade, na 1 jaar kost me dat geen extra tijd. Ik vind deze manier van eten een verrijking.
Ik zie het als het toepassen van een andere levensstijl. Ik heb best wel eens ‘zwakke momenten’. En daar geef ik op z’n tijd wel eens aan toe. Wanneer het verkeerd uitvalt, word ik meteen terug gefloten en dan houd ik me weer strakker aan de regels en komt het weer goed.
Zonder de goede begeleiding van Ingrid was het me denk ik niet gelukt. Wanneer ik een ‘dip’ had, kon Ingrid mij daar weer bovenop helpen d.m.v. goede tips en adviezen.
Ik ben blij dat ik in aanraking ben gekomen met MB. Ik hoop op deze manier de reumafactoren slapende te houden zodat het geen actieve reuma wordt. Het levert me veel energie op en minder vermoeidheid, en een minder opgeblazen gevoel. Heerlijk!

Dame (68)

De voeding geeft me geen moeilijkheden, ik vind het heel fijn om goed aan te voelen als iets niet goed valt, of te weinig of teveel is. Hoef alleen te luisteren naar m’n lichaam.
Ik heb je als heel prettig therapeut ervaren en heel kundig, je begeleid vriendelijk en bemoedigend, heel fijn. Dank je hartelijk!

Ellen (49)

Al een aantal jaar heb ik het syndroom van Tietze (ontstekingsreuma aan het borstbeen). Met deze klacht kwam ik bij Ingrid voor acupunctuur. Als aanvulling hierop vertelde Ingrid over Metabolic Balance, het verhaal sprak mij aan, ik ben ervan overtuigd dat een goede balans in voeding, en goede voeding veel problemen kan voorkomen, of verlichten. Het persoonlijke plan (obv bloedanalyse) en de goede begeleiding waarop altijd terug te vallen is, geeft aan dat het meer is dan zomaar een dieet.
Begin dit jaar dus gestart met MB, het was zeker even wennen in het begin. Na alle fases goed doorlopen te hebben, voel ik mij veel fitter, maar belangrijker de pijn die Tietze met zich meebrengt was wel degelijk een stuk minder, de ontstekingsfases waren minder heftig, dus was ik zeer gemotiveerd om door te gaan. Inmiddels helemaal gewend aan het nieuwe patroon en ook buitenshuis prima te doen.

Nicolette

Ik ben met Metabolic Balance (MB) in aanraking gekomen door Ingrid, waar ik kwam voor acupunctuur. In mijn zoektocht naar het verminderen/voorkomen van mijn migraine was ik bij acupunctuur aanbeland. Behalve met migraine had ik ook regelmatig te maken met bloedarmoede, waar in onderzoeken geen oorzaak voor was gevonden. Daarnaast voelde ik me over het algemeen wat minder energiek.
Ingrid wees mij op MB. Ik had daar nog nooit van gehoord en ben er eens over gaan lezen. Het idee van gezonde voeding sprak mij erg aan (we horen en lezen natuurlijk steeds meer de verhalen over niet gezonde en vooral niet natuurlijke voeding). De dagelijkse hoeveelheid groente en fruit in dit voedingsplan zouden voor mij wel eens een positieve invloed kunnen hebben op mijn bloedarmoede dacht ik, en als bijkomend voordeel zag ik de mogelijkheid om wat kilo’s kwijt te raken :-).
Ondanks deze positieve dingen zag ik ook wel wat bezwaren, zoals de hoeveelheid werk in het bereiden van ontbijt en lunch (een boterham met kaas is heel eenvoudig en snel klaar te maken en mee te nemen, dit vergt echt iets meer tijd). Ook de gedachte aan groenten bij mijn ontbijt sprak me niet gelijk aan. Daarnaast zag ik wat op tegen de eerste twee weken en de mogelijke voedingsmiddelen die op mijn voedingsplan zouden kunnen komen te staan (afhankelijk van uitkomsten bloedtest). En als laatste kon ik me niet voorstellen dat ik 3 liter water op een dag kon drinken.
Dit alles heb ik uitgebreid met Ingrid besproken en zij heeft me daarbij van veel praktische tips voorzien. Uiteindelijk ben ik dus gestart.
De eerste twee dagen, waarbij je 1 dag of alleen fruit, of alleen groente of rijst of aardappelen eet vielen me heel erg mee. Ik ben dol op fruit dus dat heb ik de 2e dag gedaan, de eerste dag met alleen groente vond ik iets minder gemakkelijk.
Daarna in de strenge fase heb ik even wat moeten zoeken naar combinaties die ik lekker vond. 1 van mijn ontbijtmenu’s was met pitten. Als fruit mocht ik mango en op internet las ik dat iemand die twee gecombineerd had door beiden te pureren, waardoor er een soort van jam ontstaat. Dat vond (en vind ik nog steeds) erg lekker. Ook groenten bij het ontbijt vond ik lastig, maar ik ben gek op tomaten en avocado en een mix van die twee vind ik heerlijk. Ik denk dat ieder zo zijn eigen favoriete voedingsmiddelen zal kunnen vinden in de voorgeschreven lijst.
Wat ik eigenlijk het moeilijkste vond, was het feit dat er geen chocola in mijn lijst met voedingsmiddelen voor kwam :-). Ingrid gaf aan dat als je chocola neemt dat je dan het beste echte pure chocola (> 70%) kan nemen. Ondanks dat Ingrid hier geen voorstander van was in fase 3, de minder strenge fase, heb ik mezelf dagelijks beloond 🙂 met 1 stukje pure chocola. Misschien niet goed, maar ik kon echt niet zonder :-).
Ik heb fase 3 ongeveer 4 maanden volgehouden. Het resultaat: wat minder vaak hoofdpijn, 12 kilo lichter en een gezond en energiek gevoel.
Ondertussen zijn we ongeveer 1,5 jaar verder. Nog steeds hanteer ik veel van de uitgangspunten van MB, hoewel wat minder streng. Bij het avondeten is het voor mij wat lastiger, omdat ik meestal niet zelf kook. Daarnaast vind ik het moeilijk om suikers te weerstaan (soms gaat dat beter, soms ook echt wat minder). Het ontbijt en de lunch doe ik nog steeds volgens de principes van MB en verder probeer ik ook bij het avondeten als ik zelf kook zoveel mogelijk vers en natuurlijk te gebruiken. Laatst wees iemand me ook op boekjes ‘Koken zonder e-nummers’  en ook hier staan weer recepten in (overigens niet allemaal suikervrij) waar het uitgangspunt koken met zo natuurlijk mogelijke producten gehanteerd wordt.
Intussen zijn er wel weer een paar kilo bijgekomen 🙁 (ik weet gelukkig heel goed nu hoe ik met gezond eten toch snel een paar kilo kan afvallen), maar heb ik tot nu toe geen last meer gehad van bloedarmoede. Ook voel ik me nog steeds energiek.
Al met al een positieve ervaring die me veel bewuster heeft gemaakt van wat ik eet en wanneer ik eet en welk effect bijvoorbeeld suiker heeft op je bloedsuikerspiegel en je gevoel van honger. Dat zijn dingen die ik voor altijd meeneem!!!

Piet (74 jaar)

Dat “eet je gezond” echt mogelijk is weet ik nu uit ervaring. Op 1 maart 2012 begon ik met een gewicht van 95 kg aan mijn “poging” daar wat aan te doen. Reden: a. pijn tijdens wandelen in mijn botten en rug en b. mijn kledingmaat mocht ook best een paar maatjes minder.
Mijn doelstelling was ca.15 kg af te vallen. Na een bloedonderzoek werd mij een voedingsplan geadviseerd met een grote mogelijkheid in variatie. Op 18 juli, precies 140 dagen later, stond de weegschaal op 80 kg.
Nu ruim een jaar later is dat, zonder moeite, nog steeds 82/83 kg. De pijntjes zijn verdwenen en is lopen weer een plezier. De enige reden om het niet te doen is je garderobe, die vernieuwd moet worden.
Met dank aan Ingrid die mij in alles heeft geadviseerd en begeleid!!

Eugène (47)

Na in mijn leven al twee keer 22 kg. te zijn afgevallen en binnen twee jaar weer net zoveel te zijn aangekomen, ben ik via een kennis terecht gekomen bij Ingrid.  Afvallen was nooit een probleem, maar daarna op gewicht blijven wel. En deze kennis had goede ervaringen met zowel Metabolic Balance als Ingrid als coach. En terecht,  kan ik na een kleine vijf maanden zeggen. Ik ben nu zo’n 12 kg. afgevallen, zonder dat ik het idee heb dat ik op dieet ben. En ik heb zo onderhand het gevoel dat ik mijn gewicht onder controle heb. Als ik doordeweeks wat beter oplet met wat ik eet, kan ik in het weekend me meer permitteren. En dan nog blijf ik afvallen. Niet zo snel meer (zo’n 1 tot 2 kilo per maand), maar dat hoeft van mij ook niet.  Puur de wetenschap dat ik mijn gewicht onder controle heb, is voor mij een luxe die ik dertig jaar niet gehad heb.
Dat komt overigens niet in de laatste plaats door de begeleiding van Ingrid. Ze voorziet je van richtlijnen, tips, recepten en ze begeleidt je zolang  dat nodig is.
Kortom: na in mijn leven vele diëten te hebben geprobeerd en pogingen te hebben gedaan om permanent af te vallen, krijg ik nu zo langzamerhand het idee dat ik een manier van eten en drinken heb geleerd waarmee ik wel eens voorgoed van mijn overgewicht af zou kunnen zijn. En dat geeft een goed gevoel; ik kan niet anders zeggen.

Bep (67)

Ik ben ruim 2 maanden geleden begonnen met metabolic balance. Even was het wel wat moeilijk maar ik heb doorgezet en nu kan ik ook fysiek weer alles aan. Ik heb nu ook een systeem gevonden hoe ik buitenhuis me aan mijn dieet kan houden. Mijn cholesterol was wat te hoog en de bloedsuikerspiegel ook. Voor die dingen heb ik nu een dieet wat speciaal voor mij is samengesteld. Via een kennis ben ik bij Ingrid terecht gekomen. Ik had natuurlijk al van alles uitgeprobeerd van diëten tot shakes en wat al niet meer. Bij Ingrid heb ik gevonden wat ik zocht, n.l. een ander voedingspatroon wat blijkbaar ook goed bij mij past. Verder is ze erg betrokken en begeleid me super. Ondertussen ben ik onder mijn streefgewicht en wat misschien nog belangrijker is ik slaap ook beter. Over een paar maanden laat ik weer mijn bloed testen en dan kunnen we zien of de waardes genormaliseerd zijn.

Aïda (50)

Van een vriendin hoorde ik positieve verhalen over Metabolic Balance (MB). Zij was heel wat kilo’s afgevallen en zag er bovenal heel stralend en energiek uit.
Zelf was ik dagelijks zo rond het middag uur door mijn energie heen en had vaak een onbedwingbare snoepbehoefte waar ik dan met overgave aan toegaf. Talloze diëten in de afgelopen jaren hebben hier geen verandering in gebracht en zorgden alleen maar voor het onderdrukken van de snoepbehoefte in plaats van de oorzaak aan te pakken. Daarom besloot ik een poging te wagen met MB en daar ben ik nog steeds heel blij om.
Sinds ik hiermee begonnen ben, krijg ik regelmatig de vraag of ik het dieet nog wel kan volhouden. Maar MB is voor mij geen dieet maar een manier van leven geworden waarbij gezond, lekker eten en je goed voelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De knop moest om en dat is gebeurd. Ik voel me weer hartstikke fit en mijn snoepverslaving behoort tot het verleden. Mijn migraineaanvallen zijn een stuk minder geworden en een leuke bijkomstigheid is dat ik toch een paar kilo lichter ben ook al had ik geen overgewicht.
Het was in het begin even wennen om  de gerechten samen te stellen en te bereiden maar daar ben ik inmiddels steeds creatiever en bedrevener in geworden en ik heb er bovendien veel plezier in gekregen. De belangrijkste stimulans is de energie die ik weer heb teruggekregen.
Ingrid heeft mij tijdens alle fasen heel goed begeleid en ik vind haar heel kundig en betrokken. Ze legt alles duidelijk uit en zorgt voor een goed naslagwerk zodat je alles op je gemak kunt nalezen. Bij vragen kan ik haar altijd mailen of bellen en krijg dan snel antwoord, met een uitgebreide toelichting en tips. Ze denkt echt met je mee. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over voeding en de invloed op je gezondheid werkt aanstekelijk en is heel inspirerend.

Cees (48)

Toen ik bij Ingrid in de praktijk kwam woog ik bijna 100 kilo. Onder begeleiding van Ingrid viel ik zonder al te veel moeite 16 kilo af en had ik weer een gezonde BMI. Ik had zelf het idee dat ik met mijn 100 kilo nog in een prima conditie verkeerde. Inmiddels weet ik wel beter. Ik ben veel vitaler en sporten gaat me veel gemakkelijker af dan voorheen. Het kost me dan ook nauwelijks moeite om op gewicht te blijven. Ik eet gevarieerd en lekker. Doordat je al snel gewicht verliest, krijg je ook snel complimenten van mensen om je heen en dat stimuleert enorm om door te gaan op de ingeslagen weg. Ik kan het iedereen aanraden.