Acupunctuur, Tuina, Orthomoleculaire therapie, Metabolic Balance®, Eet je gezond

Curry met venkel en garnalen

Venkel (of knolvenkel) is een frisse groente met een lichte geur en smaak van anijs. Hij is erg gezond, met vitamines, mineralen en lekker veel vezels, maar hij staat vooral bekend om de goede werking bij maagklachten. Het loof kun je gebruiken als garnering van gerechten, je kunt er pesto van maken, maar je kunt het ook als bosje bloemen in een vaas zetten. Dan heb je er nog een paar dagen plezier van voordat het in de groenbak verdwijnt. 
In dit recept heb ik de venkelknol verwerkt in een curry met garnalen. Hartstikke makkelijk, snel klaar en erg smakelijk.

Ingrediënten voor 2 personen

300 g venkel (1 grote knol of 2 kleinere)
300 g grote garnalen (diepvries)
zakje rode currypasta van OnOff Spices
groot blik kokosmelk

Bereiding

Maak de venkel schoon. Snijd hem in 4 parten en verwijder de harde kernen. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.
Doe de bevroren garnalen in een kom en giet er heet water bij. Als de garnalen ontdooid zijn kun je ze afgieten en even opzij zetten.
Breng in een wok de kokosmelk aan de kook en voeg de currypasta toe. Roer regelmatig en wacht tot de geuren van de curry vrijkomen.
Voeg de venkel toe aan de curry en kook met de deksel op de pan zachtjes voor ruim 5 minuten.
Voeg als laatste de garnalen toe en kook deze mee totdat ze gaar zijn. Als het goed is is de venkel nu beetgaar, maar niet te zacht.

Lekker met wat volkoren basmati rijst.