Acupunctuur, Tuina

Broccolisoep

Broccoli, een groente boordevol vitamines en mineralen, met recht wel eens een superfood genoemd. Je kunt het gekookt of rauw eten, of door de roerbak doen, maar ook heerlijk als (maaltijd)soep! Het grote voordeel van soepen is dat ze makkelijk te maken zijn en dat je ze, als je een grote pan maakt, in porties kunt invriezen zodat je altijd snel iets gezonds op tafel hebt. Deze broccolisoep smaakt heerlijk met gerookte zalm of gerookte kip erdoorheen, maar ik kan me voorstellen dat andere vis of bij voorbeeld gerookte tofu ook lekker zijn!

Nodig voor 2 personen

1 ui, gesnipperd
400 g broccoli
handje pijnboompitten
750 ml groentebouillon
boter

Bereiding

Fruit in een grote pan met boter de ui op middelhoog vuur tot hij zacht maar niet bruin is.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Snijd in de tussentijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn.
Doe de steeltjes bij de bouillon en kook afgedekt 15 minuten op laag vuur.
Doe de roosjes erbij en laat onafgedekt nog 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
Die de pijnboompitten erbij en mix met de staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Heerlijk met gerookte zalm of gerookte kipfilet!