Acupunctuur, Tuina

Boerenkoolsoep

Van boerenkool kun je heerlijke stamppot maken met aardappel en/of knolselderij. Je kan boerenkool ook roerbakken. Maar zoals van alle groente kun je boerenkool ook prima in een soep verwerken. En ik ben dol op soep, want je maakt een grote pan vol, eet er lekker een portie van en vriest de rest in in porties. Zo heb je als je weinig tijd hebt altijd iets goeds op tafel! En in deze koude tijd ook lekker warm!

Ingrediënten voor een lekker pan vol

1 eetlepel kokosolie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 grote pastinaak
500 g boerenkool
750 ml bouillon
zout naar smaak

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen. Pel de knoflook en pers de teentjes.
Maak de pastinaak schoon (god afboenen is genoeg) en snijd deze in blokjes.
Als je verse boerenkool hebt moet je die goed wassen en daarna fijnhakken. Je kunt het natuurlijk ook gesneden kopen, dat is een stuk makkelijker.
Gebruik vers gemaakte bouillon van botten of gebruik goede bouillonpoeder zonder allerlei kunstmatige toevoegingen (bij voorbeeld de bouillonpoeder van Rineke Dijkinga).

Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui met de knoflook zachtjes.
Voeg de pastinaak en boerenkool toe en giet de bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat de soep in een minuut of 10 gaar koken.
Pureer de soep in een blender of met de staafmixer en voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe.